Categorieën

Service

Daling besmettingsniveau in Schiedam extreem geleidelijk

Daling besmettingsniveau in Schiedam extreem geleidelijk
Nieuws

Daling besmettingsniveau in Schiedam extreem geleidelijk

  • Redactie
  • 14-05-2021
  • Nieuws
Daling besmettingsniveau in Schiedam extreem geleidelijk

SCHIEDAM - Net als gisteren meldt het RIVM 37 nieuwe positeive Coronatests afgelegd door Schiedammers. Daarmee blijft het aantal nieuwe infecties in de stad hoog.

Afgelopen week werd bij 222 Schiedammers besmetting met het Coronavirus vastgesteld. Per 100.000 inwoners zijn dat er 279. Een week geleden lag dit cijfer op 313. Een week daarvoor op 370.

Dat laat zien dat de daling in nieuwe infecties zich in Schiedam amper laat waarnemen, maar er toch is, op een zeer geleidelijke schaal. Vergelijking van het aantal besmettingen per 100.000 laat ook zien dat Schiedam het zo gek nog niet doet in vergelijking met de buren: in Vlaardingen ligt het aantal infecties per 100.000 vandaag op 342, in Rotterdam op 340. Opmerkeljk kampt momenteel de gemeente Boekel het in Nederland met de grootste problemen, met 721 besmettingen per 100.000. Boekel is een van de gemeenten die het hardst werden getroffen door de eerste Coronagolf.

In Nederland als geheel blijven de cijfers blijk geven van een ontwikkeling in de goede richting. Het RIVM meldt 5608 nieuwe besmettingen met Corona in het land, weer dik vierhonderd minder dan gisteren. In het ziekenhuis werden 141 mensen opgenomen, bijna eenderde minder dan gisteren. Het aantal mensen voor wie behandeling op de Intensive Care nodig bleek liep nog iets meer terug, van 35 gemeld gisteren naar 22 vandaag.

Van tien mensen werd gistermiddag en vanmorgen het overlijden gemeld. In Nederland zijn nu in totaal 17.423 mensen met Corona overleden.