Cok van Vuuren ook getipt als Beste Gitarist Benelux

19-01-2020 Nieuws Kor Kegel

Cok van Vuuren begeleidt Boudewijn de Groot en Freek de Jonge

SCHIEDAM – Na Menno Gootjes is een tweede Schiedammer genomineerd als Beste Gitarist van de Benelux en Beste Pop/rockgitarist van de Benelux. En bepaald ook niet de minste muzikant: Cok van Vuuren, die met zijn band Ocobar en ook persoonlijk optrad met Freek de Jonge, Fay Lovsky, Mathilde Santing, Wilfried de Jong en de in het oog springende Schiedamse theatergroep De Stokerij.  

Het vakblad voor gitaristen en bassisten in Nederland, Gitarist, heeft behalve Menno Gootjes ook diens plaatsgenoot Cok van Vuuren naar voren geschoven als gitarist waarop het publiek kan stemmen. Onze collega-nieuwssite De Schiedammer meldde vandaag dat als je al op Menno Gootjes hebt gestemd, je op de website van Gitarist de opmerking krijgt dat je maar eenmaal mag stemmen, maar dat je altijd andere kunt aansporen om alsnog op Cok van Vuuren te stemmen via www.gitarist.nl/poll .  

Cok van Vuuren (1963) kwam in de brugklas van het vwo al in aanraking met Erik Clapton, David Gilmour en Django Reinhardt. Hij was vaste klant van de Free Record Shop, waar Hans Breukhoven hem alles liet horen van jazz, reggae en tropical music. Cok leerde zichzelf gitaar spelen door goed te luisteren en mee te spelen. De simpelheid van J.J. Cale wist hij te combineren met de blues van Clapton. Hij leerde alle stijlen spelen, country, HotClub de France, WesternSwing, jazz van alle tijden, surfmuziek, Cubaanse muziek. Via de broers Bart en Rob Wijtman kwam hij in aanraking met Fay Lovsky, met wie het muzikaal enorm klikte. 
Ocobar brengt wat hij noemt ‘tegentijdse’ muziek.