Categorieën

Service

Circus Alberti slaat tenten op aan Maasboulevard

Circus Alberti slaat tenten op aan Maasboulevard
Uit

Circus Alberti slaat tenten op aan Maasboulevard

  • Redactie
  • 06-08-2016
  • Uit
Circus Alberti slaat tenten op aan Maasboulevard

Foto's: Circus Alberti

SCHIEDAM - Circus Alberti slaat deze week zijn tenten op aan de Maasboulevard. Een programma met internationale artiesten, live-muziek en veel niet-wilde dieren is vanaf komende donderdag vier dagen lang te beleven, in vijf voorstellingen.

Circus Alberti is voor het eerst in Nederland. De inmiddels zevende generatie van de Duitse circusdynastie Frank reist al jaren met het familiecircus Alberti door Duitsland, maar deze zomer dus in Nederland te bewonderen.

Wie de circustent betreedt, zal denken dat de tijd er heeft stil gestaan, zo stelt Alberti. "Het publiek waant zich in een nostalgische wereld vol rood pluche en klatergoud. Tot de variétésterren die tijdens het ruim twee durende programma in de piste komen, behoren onder andere Shirley en Lesley die bij trapezenummers en op het strak gespannen koord een loopje nemen met de zwaartekracht. Verder stapelt Marcel Frank een acht meter hoge piramide van stoelen op elkaar, om daar vervolgens bovenop zonder vangnet of zekeringslijn kaarsrechte handstanden te maken." De jonge Italiaanse clown Guiseppe Zalotti ‘onderbreekt’ regelmatig de voorstelling met komische interacties met ‘vrijwilligers’ uit het publiek.

Ondanks het verbod op wilde dieren, toont Circus Alberti toch ook de nodige dieren. Getraind door directeur en stalmeester Stefan Frankordi is er een dressuur met vier Noord-Amerikaanse Pinto-paarden. Ook Siberische steppekamelen en lama’s laten zien wat zij in hun mars hebben. Ook honden, geiten en pony’s maken hun opwachting. Volgens het circus zijn 'alle dieren ruim gehuisvest' en worden ze getraind 'op basis van liefde, geduld en beloning'.

De eerste voorstelling, waarbij de muziek live wordt verzorgd door de huisband onder leiding van Martino Frank, begint donderdag om zeven uur 's avonds. Kaarten variëren in prijs; met een kortingsbon is er al toegang voor € 10,-.