Categorieën

Service

Celstraf na 'bloedige' inbraken

Celstraf na 'bloedige' inbraken
Nieuws

Celstraf na 'bloedige' inbraken

  • Cerberus
  • 24-05-2022
  • Nieuws
Celstraf na 'bloedige' inbraken

SCHIEDAM- Meermalen liet hij bloedsporen achter bij de winkels waar hij ruiten aan diggelen sloeg om in te breken. Zo kwam Wendell L. (38) onder meer binnen bij de supermarkten Babylon Market en Malinka aan de ’s-Gravelandseweg in Schiedam. Vijftien maanden cel kreeg hij vandaag van de Rotterdamse rechtbank, ook voor nog twee andere inbraken in Rotterdam. Van de straf is drie maanden voorwaardelijk.

"Ik steel voor een basisinkomen'', sprak de hardleerse drugsverslaafde tijdens de behandeling van zijn strafzaak twee weken geleden. Hij is al vaak veroordeeld. Nog vóórdat hij een in augustus opgelegde straf zou gaan uitzitten, ging hij opnieuw in de fout. Op 5 september vorig jaar werd de eigenaar van de Babylon Market aan de 's Gravelandseweg gebeld door een buurvrouw dat een van zijn ruiten was gesneuveld. Er bleek te zijn ingebroken, de kassa was vernield en de kas met sigaretten was stuk geslagen. Overal in de supermarkt lag glas. Er was 1800 euro weg én een grote hoeveelheid sigaretten.

De politie vond in de zaak een schroevendraaier met daarop het dna van de al bij justitie bekende L.. Hij bekende deze inbraak. Drie maanden later, op sinterklaasavond, werd er weer ingebroken op de ’s-Gravelandseweg. Dit keer bij supermarkt Malinka. Daar verdween een laptoptas met daarin 10.000 euro, een laptop en een boormachine. De verdachte ontkende daar te zijn geweest. Hij hield vol dat de tattoo op camerabeelden van de dader er ánders uitzag dan die op zijn arm.

De rechters vinden echter dat niet alleen de vorm van die tatoeage hetzelfde lijkt, maar dat die ook nog eens op precies dezelfde plek zit. Dan was er ook nog een signalement van hem dat klopte. Al met al achtte de rechtbank de tenlaste gelegde inbraken bewezen, ook die bij supermarkt New Tropische Shan en kapsalon Haarscherp Styling in Rotterdam. Die laatste twee had L. ook bekend. De rechtbank legde naast de celstraf een verplichte afkickbehandeling en begeleiding op. Het OM had achttien maanden cel geeist waarvan drie maanden voorwaardelijk.