Carasso directeur Stedelijk Museum

03-03-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Deirdre Carasso wordt de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Zij volgt de vertrokken Diana Wind op.

Carasso (1970) is kunsthistoricus en werkt sinds 2006 in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Momenteel is zij daar hoofd Relaties en Filantropie en lid van het managementteam. Daarvoor was zij hoofd Educatie en Publieksbegeleiding in dit museum.

De raad van toezicht benoemt Carasso 'met overtuiging en enthousiasme', stelt voorzitter Pascal Visée. “Carasso heeft veel ervaring in de culturele sector, kan enthousiasmeren voor kunst en geschiedenis. Zij heeft laten zien goed te kunnen samenwerken en beschikt over een zakelijk talent. Wij hebben er vertrouwen in dat met haar benoeming het Stedelijk Museum Schiedam een frisse en ondernemende toekomst tegemoet gaat, voortbouwend op het verleden en in nauwe samenwerking met de stad.”

Visée dankt nadrukkelijk de formeel per 1 februari vertrokken directeur Diana Wind. "Voor haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van het Stedelijk Museum Schiedam tot een gerenommeerd museum voor Nederlandse kunst vanaf 1945 met nationale en internationale uitstraling.”

Carasso zelf stelt de samenwerking met de stad Schiedam en haar inwoners graag aan te gaan. “Het Stedelijk Museum Schiedam is een plek van verbeelding, in een stad waar verleden en heden naast elkaar tastbaar zijn. Het museum is al decennia geliefd en gekend, het is mijn ambitie om nog meer mensen – uit de stad, de regio en heel Nederland - te laten genieten van de prachtige collectie en van tentoonstellingen over Nederlandse kunst na 1945 en de geschiedenis van Schiedam. Zowel in de stad als in het museum is de sterke wil aanwezig om een nieuwe toekomst voor het Stedelijk Museum Schiedam vorm te geven." Gerelateerd