Cameratoezicht Koemarkt verlengd

02-01-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het cameratoezicht op de Koemarkt wordt met drie jaar verlengd.

Burgemeester Cor Lamers, die over openbare orde gaat, komt tot dit besluit na een evaluatie van het toezicht, dat al sinds 2009 wordt gehouden.

Afgelopen jaar zijn er voor het eerst in jaren weer meer aangiftes gedaan naar aanleiding van gebeurtenissen op de Koemarkt. In 2017 gebeurde dat tot 1 december 64 keer. Beelden van de drie camera's zijn volgens de burgemeester met succes gebruikt voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten. De beelden van camera's worden 'uitgelezen' door de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente.

Cameratoezicht dient volgens Lamers zowel de objectieve veiligheid als de subjectieve veiligheid op het uitgaansplein. "In combinatie met de inzet van politie op straat en
andere maatregelen blijkt het een effectief aanvullend middel in het betreffende uitgaansgebied." Uit landelijke onderzoeken en de evaluatie cameratoezicht Koemarkt en omgeving blijkt volgens de burgemeester dat cameratoezicht 'bijdraagt aan opsporing en vervolging van verdachten en aan het veiligheidsgevoel van burgers'.

Onder de ondernemers op het plein is verder veel draagvlak voor de inzet van cameratoezicht, zo betoogt de burgemeester in een toelichting op zijn besluit. Politiemensen voelen zich veiliger met de camera's.


Gerelateerd