Café-restaurant dicht dat binnen gasten had

02-05-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - "Op zaterdagavond 1 mei sloot burgemeester Lamers met spoed een café aan de Hoogstraat", zo meldt de gemeente Schiedam. "Eerder kwamen diverse meldingen van woonoverlast binnen en de melding dat het café gewoon open is in de weekenden, ondanks de geldende Coronaregels." Het gaat om café-restaurant Samba e Fado.

Het interventieteam Ondermijning en politie voerden daarop gisteravond een controle uit. Zij troffen naar verluidt luidruchtige bezoekers aan, die onder invloed van alcohol waren. Bij betreding van het café vluchtten enkele bezoekers naar de woning erboven. Op last van de burgemeester is deze woning bezocht. Daarbij zijn diverse zaken geconstateerd (waaronder onveilige leefomstandigheden) die verder onderzocht worden door het interventieteam Woonoverlast.

"Het overtreden van de regels, niet meewerken met de controle en de aangetroffen omstandigheden worden aangemerkt als ernstig incident en een aantasting van de openbare orde en het woon- en leefklimaat", aldus de gemeente in een bericht. "Sluiting is in dergelijke gevallen een standaard maatregel."

De burgemeester beslist op basis van onderzoek op korte termijn over een definitieve bestuurlijke maatregel.Gerelateerd