Bussen in plaats van de trein naar Den Haag

14-12-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Met de trein naar Den Haag is komend weekend niet mogelijk. Tussen station Schiedam-Centrum en Hollands Spoor rijden bussen.

Er wordt gewerkt aan het spoor, tussen Rijswijk en Delft Campus. De werkzaamheden maken volgens Pro Rail onderdeel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer om meer treinverkeer mogelijk te maken.

In Rijswijk wordt gewerkt aan de uitbreiding van twee naar vier sporen, aan de noordkant van de nieuwe onderdoorgang Rijswijk Buiten. Daarnaast wordt het vierde en laatste brugdeel over de Kerstanjewetering geplaatst. Op station Delft wordt de tussenwand weggehaald die jarenlang het zicht heeft onttrokken aan de nog te bouwen uitbreiding van het station met de nieuwe sporen 3 en 4. En de bouw van het nieuwe station Delft Campus wordt voor een groot deel afgerond. "We bouwen het laatste deel van de nieuwe perrons en verwijderen de tijdelijke perrons aan de zuidkant van het Kruithuisviaduct", aldus Pro Rail. De liften worden aangesloten en één van de zonnepanelen op de perronkap worden aangesloten. "De omlooproute naar de trein komt daarmee op maandagmorgen 20 december te vervallen. Je gaat dan via de trappen of liften van het station naar de trein."

Door de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Den Haag Hollands Spoor en Schiedam-Centrum van zaterdag 00.30 uur tot en met maandag 6.15 uur. Gerelateerd