Burgemeester over illegaal feest: 'Dit is ontoelaatbaar'

12-12-2021 Nieuws Redactie

'Zulk respectloos en onverantwoord gedrag is buitengewoon ontoelaatbaar', volgens de burgemeester; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers is content met het ingrijpen door de politie vanmorgen bij het beëindigen van een illegaal feest aan de Jan van Riebeeckweg en waarschuwt anderen die feesten willen houden dat er tegen hen wordt opgetreden. “Zulk respectloos en onverantwoord gedrag is buitengewoon ontoelaatbaar," aldus de burgemeester.

Het feest aan de Jan van Riebeeckweg op het bedrijventerrein Spaanse Polder begon gisteravond relatief kleinschalig, met een man of vijftig. Het groeide uit tot een massabijeenkomst met op het hoogtepunt, naar schatting, maar liefst duizend bezoekers. “Dat er überhaupt een feest is georganiseerd, vind ik getuigen van weinig respect. De zorg staat zwaar onder druk door Corona. En met elkaar doen we ons uiterste best om die sector enigszins te ontlasten door ons te houden aan de Corona-regels en verspreiding van het virus maximaal tegen te gaan. Zo pogen we de ziekenhuisopnames te beperken en elkaar gezond te houden. Tijd voor feesten is het dus echt nog lang niet," zegt Lamers.

De politie maakte zondagochtend rond 11.00 uur op verzoek van burgemeester Lamers een einde aan het feest. Om 13.00 was de ontruiming afgerond. Lamers: “Na een drukke nacht heeft de politie voldoende mankracht op de been kunnen brengen om dit feest te beëindigen. Daarvoor heb ik alle waardering en niets dan lof.”

Bij de ontruiming zijn geen mensen aangehouden. Van de organisatoren zijn wel alle gegevens genoteerd. Naar hen toe zullen zeker nadere maatregelen worden getroffen. Lamers: “Er gelden op dit moment heel wat regels in Nederland die ons moeten helpen om het Coronavirus in bedwang te houden. De organisatoren van het feest hebben overduidelijk lak hieraan gehad. Dat kunnen we niet accepteren.”Gerelateerd