Burenruzie Den Bommelsestraat bijna beslecht

24-09-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De burenruzie in de Den Bommelsestraat die uitmondde in het neersteken van de veertigjarige Danny op 9 september, lijkt zijn beslechting te vinden. Het slachtoffer is eerder deze week gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging; het gezin van de dader verlaat de straat, zo meldt de lokale omroep Schie.

Een woordvoerder van politie bevestigt dat het slachtoffer van het steekincident na zijn ontslag uit het ziekenhuis is aangehouden en verhoord. "Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging", aldus de politieman. Het verhaal van het incident is niet zo eenzijdig als mag worden verwacht als gesproken wordt over slachtoffer en verdachte, zo stelt hij.

De verdachte, de 27-jarige man van met de Poolse nationaliteit, die deel uitmaakt van het gezin, zit volgens de politie nog vast.

Vandaag laadde het gezin van de dader van het neersteken spullen in een verhuisbus. Zij gaan de straat verlaten, aldus Schie.

Toevoeging: De gemeente laat weten 'samen met de betrokken families' naar een oplossing toe te werken 'die de rust in de buurt moet terugbrengen'. "Het gezin is bezig met een verhuizing. De gemeente heeft hen bij die keuze begeleid. Gemeente en politie waren vandaag aanwezig om erop toe te zien dat het rustig zou blijven in de straat."

Zie ook dit artikel.
Gerelateerd