BSR Van Uden huurt magazijnruimte Gusto-terrein

18-12-2018 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - BSR Van Uden Stevedoring gaat vanaf 1 januari bedrijfsruimte in gebruik nemen aan de Fortunaweg, op het oude Gusto-terrein. Dit meldt de vaksite Vastgoedmarkt.

Het Rotterdamse overslagbedrijf, actief in de Merwehaven net 'om de hoek' bij de Fortunaweg, en net over de stadsgrens, huurt een complex van ruim achtduizend vierkante meter van David Hartgroep. Op de terminal slaat BSR Van Uden Stevedoring bulk- en breakbulklading en ook stukgoederen over voor rederijen, cargadoors, expediteurs en verladers. In de nieuwe Schiedamse vestiging kan Van Uden stukgoederen en bulklading opslaan.

De twee partijen tekenden een overeenkomst met een looptijd van tien jaar, voor de huur van 8.292 vierkante meter magazijnruimte. Tot eerder dit jaar was glasfabriek O-I huurder van het pand, voor de opslag van geproduceerd glaswerk. In die periode was David Hartgroep (DHG) voor de helft eigenaar; recent breidde de ontwikkelaar van en belegger in logistieke bedrijfspanden, zijn belang in het complex uit tot het volledige eigenaarschap. In het distributiecentrum is nog een eenheid van 4350 vierkante meter voor verhuur beschikbaar.