Brandweer blijft snel, maar iets langzamer

16-03-2018 Nieuws Redactie

Foto: Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond


SCHIEDAM - De brandweer in de regio van Schiedam behoort tot de snelste van Nederland.

De responstijd van de vuurvechters in Rotterdam-Rijnmond kwam vorig jaar uit op 6,7 minuten gemiddeld. Ook in de regio Haaglanden was dat de tijd die nodig was tussen melding en aanwezigheid op de plaats van de brand. Alleen in de veiligheidsregio Kennemerland is de brandweer sneller ter plaatse, na gemiddeld 6,5 minuut. In het algemeen is de brandweer in stadse regio's gemiddeld eerder ter plaatse dan in meer landelijke regio's.

Brandweerkorpsen in Nederland deden er in 2017 gemiddeld 7,7 minuten over om op de plaats van het incident te komen. De meldkamer van de brandweer had gemiddeld 0,7 minuten de tijd nodig om de brandweereenheid te alarmeren. Vervolgens kostte het over de hele 2,9 minuten om uit te rukken en 4,1 minuten rijtijd om op de plaats van de brand of andere calamiteit te komen.
 
De responstijd van Rotterdam-Rijnmond was wel 0,7 minuten hoger dan in 2016. Dat zit hem vooral in een toegenomen uitruk- en rijtijd. Brabant-Noord en Gelderland-Midden waren de enige regio’s met een snellere responstijd dan in 2016, door snellere uitruktijden in 2017. Brandweer Rotterdam-Rijnmond was in 2014 en 2015 het snelste regionale brandweerkorps van Nederland.


Gerelateerd