Bovenlangs volgt een andere route

04-09-2018 Nieuws Kor Kegel

Steeds meer fietspaden krijgen ook een straatnaam

SCHIEDAM – Terug van vakantie ging Jef Jansen bijlezen. Hij wilde nagaan waar de Schiedamse pers het zoal over gehad had. Een goed archivist wil dat weten. En jawel, Jef Jansen ontdekte een fout. Op Schiedam24 stond op woensdag 8 augustus een bericht over naamgeving van drie fietspaden. En daarin staat dat een van de fietspaden loopt van de Mozartlaan en de gemeentegrens met Vlaardingen. Maar dat klopt niet. Het is een ander pad. De ambtenaren hebben zich niet vergist... 

Het fietspad met de nieuwe naam Bovenlangs loopt vanaf de Brederoweg aan de Vlaardingse kant van de A4, een stukje evenwijdig aan de rijksweg, om dan via het sportpark Willem-Alexander nog een stukje aan de Schiedamse kant langs de A4 te gaan. Dan steekt het achter de Z-flat aan het Sibeliusplein een singel over en komt het fietspad uit bij de Van Beethovenlaan. Dit fietspad kreeg dus van het college van burgemeester en wethouders van Schiedam de naam Bovenlangs.

De naam sluit aan op het Vlaardingse fietspad Achterlangs. Dat is een lang fietspad dat parallel aan de A4 loopt langs het sportcomplex van Zwaluwen en vervolgens langs het Kethelplein en de A20 naar de Lepelaarsingel in Vlaardingen-Holy, waar het min of meer overgaat in Achter het Zonnehuis.

Jef Jansen is als archivist op het Schiedamse gemeentearchief betrokken bij de straatnaamgeving, dus wil hij natuurlijk de betrokken straten en paden wel goed omschreven zien. En dat wil de redactie van Schiedam24 ook, dus dank aan Jef!

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date