Bouwstukken Schiedam online in te zien

28-08-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De bouwdossiers van alle Schiedamse huizen en andere gebouwen van voor 1955 die te vinden zijn in het Gemeentearchief, zijn voortaan via internet in te zien. Schiedam heeft zich als achtste Nederlandse gemeente aangesloten bij MijnAdres.org, dat de stukken toegankelijk maakt.

MijnAdres.org is een initiatief van enkele Nederlandse en Belgische archiefdiensten. Het Schiedamse Gemeentearchief doet nu ook mee. Voor wie informatie wil hebben over zijn huis, of over het bedrijfspand of kerkgebouw dat hij of zij beheert, biedt de openstelling via internet van het archief een makkelijke oplossing. Welke muren zijn wel of niet dragend? Kunnen de balken onder de te verbouwen badkamer eigenlijk wel een zitbad dragen? Hoe zag de trap er uit volgens het bouwplan? Dergelijke vragen zijn snel te beantwoorden via MijnAdres.org.

Ook om te weten welke bouwaanvragen er zijn geweest, welke vergunningen zijn afgegeven en welke aanpassingen er in de loop van de tijd zijn uitgevoerd, biedt de site een bron van informatie. Alle dossiers van voor 1955 zijn nu gescand en te downloaden.

Het blijft ook mogelijk om deze in het Gemeentearchief zelf in te zien. De aanvraag daartoe kan ook via MijnAdres.org gedaan worden.

 

 


Gerelateerd