Bloed aan handen verraadt autokraker

18-02-2021 Nieuws Redactie

Foto's: politie Delfshaven


SCHIEDAM / ROTTERDAM - Het leek vannacht wel een strooptocht in Schiedam en Rotterdam-West, zo stelt de politie. "Diverse Mercedes A-klasses werden opengebroken. De module voor de navigatie bleek het doel. Kort voor middernacht kregen we diverse meldingen binnen. Dit was gister ook het geval."

Kort na de meldingen controleerden politiemensen op de Mathenesserlaan een man. Zijn handen zaten onder het bloed. Tijdens de controle ging hij ervandoor.

"Op de Rochussenstraat leek het erop dat hij de dans ging ontspringen", zo vertelt de politie Delfshaven op Facebook. "Echter kan enkel Harry Houdini uit het niets verdwijnen en kon het niet anders dan dat hij ergens verstopt zat." De agenten vonden de man uiteindelijk achter een heg, waar hij werd ingerekend. "Hij gaf zich daarbij niet vrijwillig over."

Bij de verdachte zijn goederen uit vermoedelijk dertien auto’s aangetroffen. Volgens de politie is het goed mogelijk dat er door de man nog meer auto’s zijn opengebroken, zonder dat daar melding van is gemaakt. "Mocht het zo zijn dat u er vandaag achter komt dat uw Mercedes A-klasse is opengebroken, dan kunt u aangifte doen. Refereer bij het maken van een afspraak naar dit bericht, zodat alle zaken bij elkaar gebundeld worden."

De recherche pakt de zaak verder op.Gerelateerd