Categorieën

Service

Bewoners Hargplein bezorgd over bouwplannen 

Bewoners Hargplein bezorgd over bouwplannen 
Nieuws

Bewoners Hargplein bezorgd over bouwplannen 

  • Redactie
  • 16-12-2022
  • Nieuws
Bewoners Hargplein bezorgd over bouwplannen 
SCHIEDAM - In een brief aan het Schiedamse College van Burgemeester en Wethouders spreken bewoners van het Hargplein hun zorgen uit over de plannen om negen appartementen te realiseren op het adres Zwaluwlaan 111. De bewoners denken dat daardoor de toch al beperkte parkeerruimte op het Hargplein extra zal worden belast.

,,Hoewel een verkeersdeskundige van uw gemeente tijdens de inloopmiddag in het betreffende pand ons verzekerde dat er voldoende parkeergelegenheid is op het Hargplein, menen wij dit toch - vanuit onze eigen ervaringen als bewoners- te moeten tegenspreken'' aldus de bewoners in de brief. ,,Niet alleen beschikt het Hargplein niet over voldoende parkeerplekken voor de eigen bewoners (in veel huishoudens is er meer dan één auto voorhanden), ook ondervinden bewoners parkeeroverlast ten gevolge van onder andere de bezoekers van het tegenoverliggende winkelcentrum Hof van Spaland.''

De bewoners pleiten ervoor de vergunning voo het  realiseren van de appartementen niet te verlenen of er anders in ieder geval voor te zorgen dat het complex wordt voorzien van eigen parkeerplekken.