Berovers Lange Nieuwstraat aangehouden

28-05-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Twee zestienjarige jongens zijn gisteren aangehouden. Zij worden verdacht van de gewelddadige beroving van een achttienjarige Schiedamse in de Lange Nieuwstraat op 14 mei.

Het onderzoek naar de roof kwam volgens de politie in een stroomversnelling toen begin deze week de foto's van de verdachten werden vrijgegeven.

Een achttienjarige vrouw liep di bewuste zondagochtend rond kwart over drie op de Lange Nieuwstraat, na haar werk in een plaatselijk café, naar huis. Schiedam24 berichtte afgelopen maandag wat er toen gebeurde (zie hier). Het slachtoffer hield een lichte hersenschudding, een gekneusde kaak en een pijnlijk linker bovenbeen over.

De straatrovers bleken te zijn vastgelegd op beveiligingscamera’s. Deze werden in overleg met het openbaar ministerie openbaargemaakt. Vermoedelijk heeft de grote aandacht die het bericht en de beelden trokken, geleid tot 'die ene, maar o zo belangrijke tip, waardoor de zaak in een stroomversnelling kwam', aldus de politie..

Zaterdag werden de twee zestienjarige Schiedammers aangehouden. Ze zijn beiden ingesloten en worden verhoord. De politie onderzoekt of ze nog meer strafbare feiten hebben gepleegd.

Het slachtoffer maakt het volgens de politie naar omstandigheden goed. "Ze reageerde erg opgelucht op de aanhoudingen. 'Iedere nacht denk je toch: wat zijn ze nu aan het doen?', citeert de politie het slachtoffer. "Ik schrik ervan dat ze pas zestien jaar zijn. Kan er ook heel boos om worden. Waarom?, vraag ik me af. Wat bezielt je om met z'n tweeën dit te doen. Echt ongelooflijk. Ik ben heel blij dat ze dankzij de tips nu vast zitten, zodat ik me nu vol gaan richten op de laatste examens."

Volgens de politie toont het gebeurde aan dat aangifte doen van beroving of geweld, belangrijk is. "Vaak hebben dit soort misdrijven een patroon vanuit een specifieke dadergroep", aldus de politie. "We blijven benadrukken altijd aangifte te doen."Gerelateerd