Bergingsbedrijf zet oliebollenkraam Koemarkt overeind

08-01-2021 Nieuws Redactie/Schiedammer Online

Foto's: Schiedammer Online


SCHIEDAM - Een gespecialiseerd bergingsbedrijf heeft vanmorgen en vanmiddag de oliebollenkraam op de Koemarkt overeind gezet om te kunnen worden afgevoerd. Dinsdag vond een dodelijk ongeval plaats bij de werkzaamheden voor het verplaatsen van de oliebollenkraam van Nico Sterrenberg. Daarbij kwam een 37-jarige Rotterdammer, die bekneld raakte, om het leven.

Voor de berging werden er luchtkussens onder de oliebollenkraam geplaatst. Dat maakte het mogelijk om drie wielen terug te plaatsen onder de kraam (die worden eraf gehaald als de kraam op zijn locatie wordt gezet; om de kraam als oplegger weer af te voeren, dienen de wielen teruggezet te worden).

Voordat het laatste wiel werd teruggeplaatst, werd getracht het uitschuifbare gedeelte van de kraam weer in te schuiven (zie foto).

Om circa 13.00 uur vanmiddag was dat nog niet gelukt. Als dat niet lukt en het laatste wiel er niet wordt onder gezet, is het normaal wegrijden van de oplegger niet mogelijk. Dan zal mogelijk de oplegger met een takelwagen worden weggesleept naar een tijdelijke plek in Schiedam, waarna op deze tijdelijke plek de werkzaamheden aan de oplegger voortgezet kunnen worden.


Gerelateerd