Beneluxtunnel dinsdagnacht dicht in beide richtingen

23-06-2018 Nieuws Redactie

Onderhoud aan de Beneluxtunnel: omrijden op de Ruit; foto: RWS

SCHIEDAM – De Beneluxtunnel gaat dinsdagavond om tien uur dicht voor alle gemotoriseerd verkeer. Rijkswaterstaat laat weten dat de tunnel in beide richtingen afgesloten blijft tot woensdagochtend vijf uur. De afsluiting heeft te maken met onderhoudswerk.  

Ook de op- en afritten van de A4 in Vlaardingen en Schiedam zijn niet begaanbaar. Wel is de Beneluxtunnel overdag begaanbaar en ook weer tijdens de woensdagochtendspits, maar het verkeer wordt omgeleid via de A20, de A16 (Van Brienenoordbrug) en de A15. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers rekening te houden met een extra reistijd van een half uur. Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan op de Ruit van Rotterdam (de Ring).  

De brom- en fietstunnels blijven beschikbaar.  

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dat zo te houden voert Rijkswaterstaat onderhoud om de levensduur van de tunnels te verlengen en de veiligheid te garanderen. Bij dit onderhoud vervangt Rijkswaterstaat belangrijke onderdelen van de bediening van de tunnel. “Zo kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door de Beneluxtunnel rijden”, meldt Rijkswaterstaat in een persbericht.Gerelateerd