Bella en Patrona oogsten nationale bekendheid

11-09-2020 Nieuws Redactie

Foto; Fb Dierenopvangcentrum Vlaardingen


SCHIEDAM - Bella en Patrona werden aangetroffen bij een fietsenstalling in Schiedam, vastgebonden aan een paal. Nu halen de twee American Bully's het landelijke nieuws.

Gisteren bracht de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid de twee honden naar Vlaardingen, naar het Dierenopvangcentrum dat zich over de twee ontfermde. Bella en Patrona waren niet erg gezond, zo bleek. Patrona, elf jaar oud, aldus en briefje dat bij hen was achtergelaten, zit onder de kale plekken. Het teefje heeft hangtepels met mammatumoren, ontstoken ogen en veel te lange nagels. Bella, twee jaar jonger, is met een gewicht van 38 kilo ongeveer acht kilo te zwaar. Beide honden blijken daarnaast veel tandsteen aan vooral hun bovengebit te hebben.

“Kortom, van een goede verzorging kunnen we helaas niet spreken,” aldus het Dierenopvangcentrum. Er zal vanaf nu goed voor hen gezorgd worden. “De arme moppies verdienen deze dumping totaal niet. We gaan ze enorm vertroetelen, oplappen waar nodig en ook de ongetwijfeld flinke dierenartskosten betalen.” Het gaat goed met de dames, zo meldt het centrum vandaag. "Ze hebben heerlijk geslapen en lagen vanmorgen nog diep in slaap toen we bij ze kwamen."

Het bericht dat het Dierenopvangcentrum op zijn Facebookpagina plaatste, oogstte veel reactie, niet allemaal even vleiend voor de voormalige eigenaars. Er dienden zich ook mensen aan die hun steentje willen bijdragen in de kosten voor de zorg van de honden.

Inmiddels zou ook bekend zijn wie de twee heeft achtergelaten. Het opvangcentrum hoopt dat de betreffende persoon contact opneemt om op een nette manier afstand te doen van de dieren. Gebeurt dat niet, dan worden zijn of haar gegevens doorgespeeld naar de dierenpolitie, aldus het opvangcentrum.

Hart van Nederland bericht over de twee honden. Zie hier.

Bella en Patrona gaan hoe dan ook een zonnige toekomst tegemoet, zo stelt de opvang. “Het zijn echt schatten van honden dus we gaan absoluut een geweldig thuis voor ze vinden, maar eerst maar even het medische gedeelte afwachten.”Gerelateerd