Behalve overval ook gijzeling van winkelpersoneel Lidl

23-01-2018 Nieuws Redactie

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - Behalve slachtoffer van een overval werd het personeel de Lidl in de Mgr. Nolenslaan ook gedupeerd door de gijzeling van twee van hen.

De twee werden meegenomen in een auto en stonden volgens de politie 'angstige momenten uit'.

Gisteravond om ongeveer half negen wilden twee medewerkers van de supermarkt het vuil buiten zetten toen zij werden overvallen door twee mannen. Zij werden naar binnen gedwongen; daar dreigden de overvallers met onder meer een vuurwapen. In de supermarkt waren nog twee medewerkers aanwezig en alle vier werden gedwongen naar een kantoorruimte te gaan. Daar moesten zij opnieuw dreigementen slikken.

De overvallers gingen er daarna vandoor, onder bedreiging samen met twee van de winkelmedewerkers. Zij vluchtten met een onbekend geldbedrag in de auto van één van de personeelsleden, die ook zelf moest rijden. Op de Gaagweg In Maassluis moesten de twee Lidl-medewerkers de auto verlaten; de overvallers vluchtten op onbekende wijze verder. De auto werd achtergebleven.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar deze 'grove overval'. Zij roept de hulp in van het publiek voor het beantwoorden van de volgende vragen: wie zag gisteravond iets bijzonders in de buurt van de Mgr. Nolenslaan of in de buurt van de Gaagweg (industrieterrein Coldenhove) in Maassluis. Wie beschikt over camerabeelden - een reële mogelijkheid op Coldenhove? Contact via T: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, T: 0800-7000.

Gerelateerd