Beelden verspreid van overval op Lidl

19-02-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De politie heeft in samenwerking met het tv-programma beelden verspreid van de overval op de Lidl aan de Nolenslaan op 28 januari vorig jaar. Doel is tips in te zamelen die leiden tot de arrestatie van de daders.

Vier medewerkers van de supermarkt werden na sluitingstijd vastgehouden door twee daders. Nadat zij de inhoud van de kluis van de winkel buit wisten te maken, samen met aanwezig wisselgeld, dwongen ze twee van de medewerkers mee te gaan in een auto.

De daders beschikten over een vuurwapen en een breekijzer. Zij droegen donkere kleding en bivakmutsen. De vier winkelmedewerkers werden vastgebonden met tie-wraps.

Onder doodsbedreigingen moest een van de medewerkers zijn witte Volkswagen Polo beschikbaar stellen, waarop hij en nog één andere collega werden gedwongen mee te rijden.
De eigenaar van de auto moest vervolgens zelf de overvallers naar Maasland rijden, tot achter bedrijventerrein Coldenhoven. Daar werden ze op de Westgaag in de auto achtergelaten. De daders gingen er vervolgens te voet vandoor.

Tijdens de autorit belden de overvallers; de politie vermoed om iemand te bellen die hen in Maasland heeft opgepikt.

Zie voor meer beelden de site van Opsporing Verzocht, hier.Gerelateerd