Categorieën

Service

Aspirant-agenten moeten gaten politie dichten

Aspirant-agenten moeten gaten politie dichten
Nieuws

Aspirant-agenten moeten gaten politie dichten

  • Redactie
  • 20-11-2017
  • Nieuws
Aspirant-agenten moeten gaten politie dichten

Politiechef Paauw

ROTTERDAM - De politie-eenheid Rotterdam, waartoe ook Schiedam behoort, gaat zijn onderbezetting aanpakken met de inzet van aspirant-agenten.

De politie in Rotterdam en omstreken heeft moeite om genoeg agenten aan te trekken. De verwachting is dat aan het eind van dit jaar het aantal vacatures in de eenheid Rotterdam stijgt naar circa 109 voltijdsbanen. De eenheid Rotterdam zet komend jaar daarom 310 aspiranten aan het werk. In totaal kent de eenheid ongeveer zesduizend voltijds werkplekken.

De personeelskrapte laat zich voelen, voor bij de agenten in straat, maar ook bij ondersteuningsdiensten zoals de meldkamer, intake en service of bij arrestantentaken. 

Politiechef Frank Paauw: “We hebben doordat we het handhavingstekort door het jaar heen zagen oplopen, meerdere malen gesprekken gevoerd met de korpsleiding in Den Haag. Zij hebben ons voor volgend jaar extra instroom van aspiranten toebedeeld"  Volgens Paauw kan die instroom verder stijgen naar 310 voltijdsbanen. "Met deze extra instroom van aspiranten kan het huidige tekort en de toekomstige uitstroom van volgend jaar worden opgevangen", aldus de korpschef.

Het vorige kabinet besloot dat aspiranten in de formatie van de politie voor één volledige functie meetellen. In de praktijk zijn zij - omdat ze ook nog de schoolbanken in moeten of bepaalde kennis missen - voor niet meer dan 0,4 volle baan in te zetten. Met de extra instroom van aspiranten is de formatiedruk volgens Paauw dan ook niet direct opgelost. "Het geeft wel een stevige impuls aan onze doelstelling om elke dag weer een belangrijke bijdrage te leveren aan de veiligheid voor de inwoners in de regio Rotterdam." Het korps doet moeite om voor de politie-opleiding en als aspiranten bij het korps juist kandidaten uit de eigen regio binnen te halen. "Zo krijg je een mooie dwarsdoorsnede van nieuwe collega's binnen het gebied én hebben deze nieuwe collega’s al direct binding met de regio Rotterdam.”