Argos Mobiel dankzij nieuwe vrijwilligers nu ook 's avonds

07-04-2018 Nieuws Kor Kegel

De bewonersgroep Noordrand 2025 zorgde met een succesvolle wervingsactie voor maar liefst 25 nieuwe vrijwillige chauffeurs

SCHIEDAM – Argos Mobiel rijdt vanaf volgende week ook ’s avonds. Dankzij de inzet van liefst veertig nieuwe vrijwilligers en met steun van de gemeenten Schiedam en Vlaardingen heeft Argos Zorggroep deze dienstverlening kunnen verbeteren. Vanaf maandag 16 april kunnen Schiedammers en Vlaardingers doordeweeks ook in de avonduren profiteren van vervoer binnen handbereik. “Een fijn alternatief, zeker als de bus niet rijdt!” zegt Karin Hersbach namens Argos Zorggroep.  

 In februari kon Argos Mobiel worden voortgezet als vrijwilligersinitiatief. De bij duizenden inwoners geliefde voorziening was in haar voortbestaan bedreigd. Maar Argos Zorggroep wilde het populaire project dolgraag continueren en de betrokken wethouders van Schiedam en Vlaardingen zagen ook wel in dat het ontzettend veel mensen zou duperen als er een eind aan zou komen. Dus startte een fase van wederopbouw. Er kwamen nieuwe vrijwilligers en nu twee maanden later zijn er zo veel mensen die zich als vrijiwillig chauffeur hebben aangemeld, dat de dienstverlening zelfs kan worden uitgebreid.  

Karin Hersbach is er blij mee. “Alleen al dankzij een zeer succesvolle wervingsactie van de Schiedamse bewonersgroep Noordrand 2025 hebben we 25 nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Hierdoor kunnen we vanaf volgende week tot acht uur ’s avonds rijden, vanaf negen uur ’s ochtends. Maar het is wel nodig om de ritjes na vijf uur tijdig te reserveren, zodat we op tijd een extra chauffeur kunnen inschakelen. Op zaterdag rijdt Argos Mobiel tussen tien en zes uur.”  

Scheidend wethouder Marcel Houtkamp van de gemeente Schiedam is enthousiast: “Het is geweldig om te zien dat er zo veel nieuwe vrijwilligers als chauffeur aan de slag gaan. Dat is goed voor de sociale contacten en activiteiten in de stad.”
Collega-wethouder Patricia van Aaken beaamt dat: “Argos Mobiel is heel zinvol vrijwilligerswerk. Hier wordt iedereen beter van, zeker nu de reismogelijkheden zelfs uitgebreider zijn dan eerst”, zegt ze.  

Argos Mobiel is een unieke elektrische vervoersservice voor alle Schiedammers en biedt vervoer van deur tot deur bij u in de buurt vanaf slechts anderhalve euro. Je kunt een rit bestellen bij Argos Zorggroep via 010 4278390 of je kunt een lege Argos Mobiel op straat aanhouden door je hand op te steken. De chauffeur is snel ter plekke en brengt je naar elke gewenste bestemming binnen de gemeente Schiedam. Meer informatie en tarieven op www.argoszorggroep.nl

Bedrijven Alle bedrijven »Altijd Up-to-date