Antwerpen: vakken in strijd tegen slingerende deelvoertuigen

20-04-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De stad Antwerpen zet een stap die wel eens belangrijk kan blijken te zijn voor het oplossen van de overlast van en ergernis over rondslingerende deelfietsen en deelscooters.

De site Verkeersnet schrijft over de aanpak in Antwerpen: in het stadscentrum en in bij twee stations worden gebieden gemarkeerd als 'dropzones' voor deelvoertuigen. Gebruikers worden aangemoedigd om de fiets of scooter na gebruik in een van deze gebieden achter te laten. Afgelopen maandag is de stad begonnen met het afbakenen en aangeven van zones; men denkt er ongeveer twee maanden mee bezig te zijn.

Er worden verschillende soorten parkeergelegenheden gemaakt; met pictogrammen wordt onderscheid gemaakt tussen fietsen en scooter en in de vakken worden de gewenste stallingsrichting aangegeven. De locaties voor deze stallingsplaatsen zijn bepaald met de belangrijkste trekkers in de stad in het achterhoofd. Aan de hand van data van aanbieders van de voertuigen zal Antwerpen in de gaten houden of er meer dropzones gewenst zijn. In de afspraken met de exploitanten van de deeltransportmiddelen is al eerder vastgelegd dat de stad de mogelijkheid heeft om gebieden aan te wijzen waar niet mag, of juist moet worden geparkeerd.