Anderhalf jaar voor Schiedammers na mishandeling op de Twist

28-09-2016 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Anderhalf jaar cel, waarvan zes voorwaardelijk. Dat is de straf voor twee Schiedammers die een 45-jarige Vlaardinger zwaar mishandelden. Dat gebeurde op 15 augustus vorig jaar, op de brug over de Vlaardingse Vaart, de Twist.

De twee, allebei 27 jaar, moeten de mishandelde man, die zeer is aangedaan door wat is gebeurd, vijfduizend euro schadevergoeding betalen.

Tijdens de rechtszaak was gebleken dat de twee op die bewuste avond 'zin hadden in een beroving'. Zij vroegen de Vlaardinger rond half twaalf 's avonds de weg, en ook om een sigaret. Uit het niets kreeg de man klappen in zijn gezicht, waarna hij van het talud van de brug viel. De mannen pakten zijn Keltische hanger af en lieten hem bewusteloos achter.

Op 6 april werd de eerste man aangehouden, na een gouden tip, die weer binnenkwam na aandacht aan de zaak in de tv-programma's Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. 
Op 11 mei volgde de arrestatie van de tweede dader.

Het slachtoffer is opgelucht. ‘Ik ben heel content met de aanhoudingen. Wat ze me aangedaan hebben, is verschrikkelijk. Het leek me vreselijk als ze ermee weg zouden komen." Hij heeft 'niets dan lof' hoe de politie de zaak heeft opgepakt en contact heeft gehouden. "De eerste aanhouding was het mooiste bericht van mijn leven", aldus het slachtoffer.Gerelateerd