Als zo'n vijftig foto's binnen van Coronatijd in Schiedam

28-04-2020 Nieuws Redactie

Foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Het Gemeentearchief Schiedam is bezig beelden uit de gemeente tijdens de ‘Coronaperiode’ vast te leggen en te bewaren. Na een oproep om anti-Corona maatregelen en acties in Schiedam vast te leggen, zijn er een kleine vijftig foto’s binnengekomen. Bijvoorbeeld mensen in een rij voor de winkel met anderhalve meter tussenruimte, afgezette wegen, berenjacht, waarschuwingen op matrixborden en Schiedammers in beweging op de balkons van hun flatwoningen.

Het gemeentearchief blijft particulieren vragen om opvallende zaken uit hun omgeving vast te leggen en op te sturen. "Let altijd op dat u zich op een veilige en verantwoorde manier buiten begeeft, hou voldoende afstand!" Een selectie van de foto’s zal worden opgenomen in het online fotoarchief, dus het archief vraagt inzenders naam en adres te vermelden. Interieurfoto’s zijn eveneens welkom. "Misschien heeft u een aparte werkruimte ingericht, of Koningsdag in de tuin gevierd?"

Ook wordt winkels en bedrijven gevraagd posters met aankondigingen en maatregelen omtrent Corona, als deze niet meer nodig zijn te bewaren voor het gemeentearchief. Voor vragen of het toesturen van foto’s kunt u e-mailen naar archief@schiedam.nl.Gerelateerd