Alles is er, alles kan, op het ijs

13-02-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Zo druk als elders - bijvoorbeeld op de Vlaardingse Vaart - werd het niet op de Schiedamse wateren - maar gezelliger des te meer. Het was een feest vandaag door Schiedam te lopen, langs al het water dat de stad rijk is.

Praktisch overal was het ijs aan de schaatsers, ook al waren er ook stukken zoals de Schie, waar het ijs niet pluis was. Jong, oud, dik, dun, op hoge snelheid of vooral krabbelend, ieder was er. Sleeënd van het dijkje het ijs op, ijshockeyend, in een grote groep met picknickmand of verstild en geconcentreerd op noren de wateren af. Alles was er, alles kon er. Incidenten zijn niet bekend.Ook al vond een schaatsend meisje onder het ijs van Vijfsluizen een vuurwapen (zie hier). Het heeft er alles van weg dat we morgen nog zo'n dag kunnen beleven, als de zon zich natuurlijk net zo lekker laat zien als vandaag.

En de plaatjes - waarvan er duizenden zijn gemaakt? Die gaan het 'album' in. In de hoop dat het na morgen niet weer jaren duurt eer Schiedam zijn gladde ijzers weer aantrekt.

Bekijk de foto's


Gerelateerd