Alleen nog roetveegpieten bij intocht Sint

21-10-2021 Nieuws Redactie

Roetveegpieten zullen de Sint omringen; foto: stock


SCHIEDAM - Vanaf de komende intocht van Sinterklaas in Schiedam worden alleen nog zogenoemde roetveegpieten ingezet.

Vanwege Corona vinden de activiteiten rondom de Sint op een andere manier plaats dan normaal gesproken. Hoewel de Coronamaatregelen grotendeels zijn versoepeld, moet er bij een grote activiteit als deze toch met diverse voorschriften rekening worden gehouden, meldt de gemeente. Hierover is in overleg met de Stichting Evenementen Promotie Schiedam (SEPS) besloten. SEPS is de organisator van de activiteiten. De gemeente geeft hiervoor subsidie.

Er is gekozen om een activiteit op het Stadserf te houden op 13 november waarbij de Sint welkom wordt geheten in Schiedam. Het Sinterklaaspaleis wordt gehouden in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Mede doordat het Stedelijk Museum Schiedam in verband met de renovatie nog is gesloten. Oorspronkelijk was de planning om bij de activiteiten vanaf 2020 elk jaar 25 procent minder Schiedamse Pieten in te zetten. Daardoor zouden er dit jaar 50 procent minder Schiedamse Pieten zijn en in 2022 75 procent, waarna in 2023 enkel nog anders geschminkte Pieten te zien zouden zijn.

Door de wijzigingen in het programma heeft SEPS ervoor gekozen om dit moment te benutten om vanaf dit jaar al te kiezen voor het enkel nog inzetten van zogenoemde roetveegpieten. Vorig jaar is er geen activiteit rondom Sinterklaas georganiseerd. Op het Stadserf zijn dit jaar bovendien minder pieten nodig, waardoor de vrijwillige inzet makkelijker te garanderen is, volgens de partijen.Gerelateerd