Aktiesport in problemen

22-02-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het moederconcern van Aktiesport en Perry Sport heeft vandaag uitstel van betaling aangevraagd. Dat staat in een brief aan het personeel van dat bedrijf, Unlimited Sports Group (USG) en is bevestigt door de Amsterdamse rechtbank.

Vooralsnog opent de winkel van Aktiesport op de Hoogstraat morgen gewoon zijn deuren. De winkels blijven open, zo meldt het concern. Maar over het algemeen blijkt uitstel van betaling de opmaat naar een failissement, zo leert ook de recente praktijk.

Volgens de bedrijfsleiding ligt een belangrijke oorzaak in de financiële problemen in het faillissement van V&D en Scapino. “Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG”, staat in de brief. Zo waren er elf shop-in-shops van Perry Sport in V&D's en 128 winkels van Aktiesport in Scapino's. De schoenenwinkels van Scapino maakten wel een doorstart, maar Ziengs, de nieuwe eigenaar, heeft de samenwerking opgezegd.

Er zijn in Nederland honderdtachtig winkels van Aktiesport en zeventig van Perry Sport. Bij de 307 winkels in de Benelux werken 2500 mensen.Gerelateerd