Aktezoeker SchiedamGen vernieuwd

07-01-2016 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het Gemeentearchief Schiedam lanceert een nieuwe, eenvoudiger te gebruiken, versie van SchiedamGen. In de vernieuwde aktenzoeker zijn maar liefst bijna 188.000 akten over meer dan 200.000 personen opgenomen.

Door filters op jaar, plaats, soort en rol akte in te stellen, kunnen gebruikers van SchiedamGen specifieker zoeken. Bladeren en sorteren door de zoekresultaten is gemakkelijker geworden. Wie een naam selecteert, krijgt direct een overzicht van de gevonden akten en relaties. Om akten te downloaden is het wel nodig om een account aan te maken.

SchiedamGen wordt veel gebruikt door mensen die stamboomonderzoek doen. Treffers kunnen voorkomen in aktes van geboorte, huwelijk of overlijden. Als de openbaarheidstermijn is verstreken zijn de aktes openbaar en zijn deze ook via SchiedamGen te raadplegen.

Mede om de vernieuwde versie van SchiedamGen bekend te maken heeft het gemeentearchief een nieuw product in de verkoop: een handzame 'gouden' USB–stick ("Uniek Schiedams Beheersleuteltje") van 8 gigabyte. Daarmee zijn digitale stukken makkelijk en herkenbaar op te slaan. Studiezaalbezoekers en anderen kunnen de stick voor vijf euro kopen aan de balie van het archief.


Gerelateerd