Aida Perla opent cruiseseizoen

15-03-2018 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Een half uurtje eerder dan verwacht arriveerde de Aida Perla vanmorgen rond half acht in Rotterdam. Dat betekende het begin van het cruiseseizoen op de Nieuwe Waterweg.

Dit jaar worden in totaal zo'n tachtig schepen verwacht. Een bijzondere daartussen is de Seabourn Ovation. Dat schip ' 'van het type vijf sterren plus - wordt op 2 oktober verwacht. Op 21 november wordt gerekend op de Aida Nova, het eerste op LNG aangedreven cruiseschip ter wereld.

In totaal komen er ook zeven cruiseschepen van de nog jonge Engelse rederij Cruise & Maritime Voyage; allemaal vaartuigen die goed zijn voor vier sterren.  Geen nieuws maar altijd weer bijzonder de aankomsten van de Queen Elisabeth, Independence of the Seas en Magallan. Speciale aandacht is er dit jaar ook voor de ss Rotterdam, want Rotterdam viert het 145-jarig bestaan van de Holland America Line. 

 De Aida Perla die vandaag aan de Holland Amerikakade in Rotterdam ligt, is in 2017 in de vaart genomen en is een zusterschip van de Aida Prima. Dat schip arriveerde tussen april 2016 en november 2017 in totaal 78 maal in Rotterdam. Alleen het interieur wijkt af van de Prima. Het schip gaat ook wekelijks varen tussen Hamburg, Southampton, Le Havre, Zeebrugge en Rotterdam. Tot november is de Aida Perla iedere donderdag te bewonderen aan de Wilhelminapier. Het ultramoderne schip is uitgerust om LNG – vloeibaar gas - aan boord om te zetten tot stroom voor de hotelfunctie van het schip. Een truck vanaf de wal zal zorgen voor de levering van de LNG.

 Gerelateerd