Afscheid van agent Sno

27-03-2021 Nieuws Redactie

Foto's: Instagram politie Schiedam


SCHIEDAM - "Ik ben verrast met een Coronaproof afscheid", schrijft agent Marloes Sno. Gisteravond was haar laatste dienst vanuit Schiedam.

"April 2003 begon ik als agent op Schiedam. Omdat ik van de Koninklijke Marechaussee kwam mocht ik een verkorte opleiding volgen", vertelt Sno zelf op Instagram. "In de bijna achttien jaar dat ik met veel plezier op Schiedam heb gewerkt, heb ik veel verschillende dingen gedaan, zoals wijkzorg, noodhulp, bike-team en een jaarstage bij de opsporing. Maar ik heb ook veel meegemaakt, van verdrietige en heftige meldingen tot aan mooie aanhoudingen."

"Ik heb mogen samenwerken met hele fijne collega’s, waar ik veel van heb geleerd. Dat alles heeft mij gemaakt tot de politieagent die ik nu ben."

Maandag begint Sno in haar nieuwe functie, bij basisteam Oude Maas, vanuit bureau Hoogvliet. "Spannend, maar ik heb er veel zin in. Ik heb 'yes' gezegd tegen een nieuw avontuur. Ik word wijkagent. Ik heb met veel plezier vanaf september 2020 een bijdrage hopen te leveren aan een veiliger, fijner en schoner Schiedam-Oost. De wijkagenten Kees Koopmans en Jenny Blanker gaan hier ook zonder mij mee verder."Gerelateerd