Advocaat ex-Schiedammer: ondernemer Dubai is niet opgepakt

17-08-2017 Nieuws Redactie

Dubai ontpopt zich tot een stad waar criminelen elkaar graag treffen

DUBAI - De advocaat van een inwoner van Dubai met Schiedamse roots, ontkent dat deze Nejmi S. in zijn woonplaats is gearresteerd.

Vanmorgen kwam via De Telegraaf en Australische media het bericht naar buiten dat de 41-jarige man zou zijn gearresteerd in een omvangrijk onderzoek naar drugshandel door de Australische federale politie.

Die stelt dat de inwoner van Dubai 'de leider van een van de grootste Europese drugssyndicaten' is

Operatie-Veyda is een onderzoek naar een criminele organisatie die geleid zou worden door de broers John, Michael en Fadi Ibrahim uit Sydney. Bijna vijfhonderd politiemensen deden op 8 augustus invallen bij de broers en de andere bendeleden. In de context van dit onderzoek zou ook S. zijn gearresteerd.

Diens Rotterdamse advocaat, mr. H. Raza, stelt dat 'er is geen sprake is geweest van aanhoudingen, invallen of doorzoekingen' betreffende zijn klant S. "Cliënt heer Nejmi S. woont in Dubai, is daar ondernemer en heeft er een vast adres."

De Telegraaf en ook het Algemeen Dagblad die over de arrestatie publiceerden, hebben deze berichten verwijderd van hun sites.


Ps. Dit is een bewerkte versie van het eerdere bericht van vanmorgen, naar aanleiding van commentaar op het artikel en en sommatie van mr. Raza.

Gerelateerd