Actieplan museum 5 oktober gepresenteerd

15-09-2015 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het actieplan voor het Partnerschapsscenario voor de toekomst van het Stedelijk Museum Schiedam wordt op 5 oktober gespresenteerd.

“Er is voortgang geboekt”, stelde wethouder Marcel Houtkamp vanavond in de raadsvergadering over het herstelprogramma van het Stedelijk Museum Schiedam. Maar het actieplan dat het museum moet overleggen is er nog niet.

Dat zal gepresenteerd worden op 5 oktober, zo kondigde Houtkamp aan. Dit zal gebeuren in 'breed overleg' met de wethouder, de museumdirectie, de transitiemanager en andere betrokkenen. “Daarna zal zo snel mogelijk de raad geïnformeerd worden.”

Verschillende fracties in de raad maakten vanavond bezwaar tegen het toerekenen van 88.000 euro aan salariskosten voor de manager (voor een half jaar) aan de pot 'Onvoorzien'. Sommigen vonden het bedrag te hoog, anderen vonden het geen onvoorziene post maar het gevolg van een raadsbesluit en dus te financieren uit de reguliere middelen. Maar Houtkamp betoogde dat manager Gert-Jan van der Vossen RC door de gemeente is aangesteld en diens salariskosten dus niet door het museum betaald zullen worden uit de middelen voor cultuur.Gerelateerd