Acht keer een waarschuwing afdoende voor naleving Coronaregels

13-11-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Acht Schiedamse winkeliers ontvingen tot dusver een waarschuwing voor wat betreft de manier waarop zij de Coronamaatregelen naleven. Tot (tijdelijke) sluiting van winkels kwam het nog niet.

Dit meldt burgemeester Cor Lamers in een nieuwe update over de gang van zaken rond de pandemie in Schiedam. "Er wordt gehandhaafd op het naleven van de regelgeving en de drukte wordt gemonitord." Winkels moeten uiterlijk om acht uur 's avonds dicht, levensmiddelenzaken mogen langer open blijven maar na achten geen alcohol meer verkopen. Sluiting van winkels bleek na het waarschuwen niet nodig.

"Naast supermarkten wordt nu ook meer gelet op de grotere detailhandel, zoals bouwmarkten", aldus Lamers. "Ook daar worden ondernemers coachend geholpen. Het kabinet
verwacht op dit punt een actieve handhaving van de gemeenten."

Ook elders in de stad volstond meestal een waarschuwing om overtreders van de Coronaregels op andere gedachten te brengen. Volgens de burgemeester deelde het team van Toezicht en Handhaving (T&H) en de politie in totaal elf keer een bekeuring uit, tussen 15 oktober en 2 november. "De handhavingsstrategie is duidelijk: eerst waarschuwen en pas bij een tweede overtreding bekeuren", aldus Lamers. Uitzondering daarop vormen groepen die willens en weten de Coronamaatregelen overtreden.

In de genoemde ruim twee weken werd behalve elf keer bekeurd ook 58 keer formeel gewaarschuwd. Bijna honderd keer stelden de handhavers vast dat er overtreding werden begaan.Gerelateerd