Abdullah is gevonden - na heel veel tips

04-12-2017 Nieuws Redactie

Laatste nieuws: Abdullah is gevonden!

SCHIEDAM - Sinds het versturen van het Amber Alert voor Abdullah Mazmahor is het aantal tips 'geëxplodeerd', zo stelt de politie.

"Alle tips worden op waarde beoordeeld en zo snel mogelijk uitgelopen." De politiemensen in het onderzoek bedanken de velen die meezoeken. "Of het nu op straat tijdens een zoektocht is, of de mensen die hun tips doorbellen; het is goed om te zien dat iedereen zo betrokken is bij deze zoekactie. We geven niet op en blijven de oproep herhalen om mee uit te kijken naar Abdullah. Laten we hem zo snel mogelijk thuis brengen bij zijn familie”, aldus Remzi Evsen namens het rechercheteam.

Sinds de vermissing afgelopen vrijdag is de politie samen met de familie en bezorgde burgers voortdurend bezig met zoeken. Kelderboxen, parken en tuinhuisjes werden doorzocht. Vandaag ligt de focus voor vrijwilligers op het afspeuren van de directe omgeving van zijn woning i n de Obrechtstraat in Groenoord.

De politie roept op om extra te letten op oude panden en kleine ruimtes zoals kelderboxen en tuinhuisjes. Dit omdat Mazmahor dol is op oude spullen als lichtschakelaars, aldus zijn vader Yilmaz Mazmahor.

In een interview aan Hart van Nederland stelt hij dat met name de draaiknoppen Abdullah mateloos interesseren. Yilmaz: ”Hij is helemaal gek van die schakelaars. Ik heb vorige week zelfs nog honderdvijftig kilometer gereden nadat ik er ééntje voor Abdullah had gekocht op Marktplaats.”

Zijn vijftienjarige jongen vertrok vrijdagavond vanaf huis en is sindsdien spoorloos.

De politie stelt dankbaar te zijn dat de instanties betrokken bij het Amber Alert dit weekend wilden meehelpen. "Na het Vermist Kind Alert van zaterdag lukte het zondag om ook daadwerkelijk een Amber Alert te versturen." Er zijn volgens de politie strenge eisen voor het versturen van zo'n alarmboodschap. "Die is hier stevig opgerekt. Er zijn namelijk geen aanwijzingen voor een misdrijf", aldus het onderzoeksteam.


Gerelateerd