Aanleg nieuwe natuurspeelplaats is gestart

07-02-2022 Nieuws Redactie

Definitief ontwerp natuurspeelplek Maasboulevard; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM -  Er is vandaag gestart met de aanleg van de nieuwe natuurspeelplaats in het Park Maasboulevard naast de Maastuin in Schiedam. De komende twee maanden wordt de bestaande speelplek omgevormd tot avontuurlijke natuurspeelplaats voor alle leeftijden. 

Een aantal wijkbewoners had een verzoek ingediend om de speeltuin te vernieuwen. Gezamenlijk is gekeken naar wat de wensen zijn en wat mogelijk is om de speeltuin uit te breiden. Het resultaat is een natuurspeeltuin waar kinderen van verschillende leeftijden worden uitgedaagd om vrij te spelen in de natuur. Klimmen, klauteren en struinen of lekker kliederen met zand en water. Op en rond de zwerfkeien en boomstammen kan ook gespeeld worden. Daarbij is in de nieuwe inrichting rekening gehouden met speelmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Het natuurlijke karakter van de nieuwe speelplek sluit aan op de omgeving van Park Maasboulevard, de Maastuin en het Tiny Forest.

De aannemer verwijdert momenteel de oude speeltoestellen en maakt de ondergrond gereed voor de nieuwe inrichting. Vervolgens start het opnieuw inrichten van de speelplek met onder andere natuurlijke speelmogelijkheden, speeltoestellen, beplanting, valondergronden en hekwerken. Naar verwachting wordt de nieuwe natuurspeeltuin half april opgeleverd.