A20 weekend dicht tussen Maassluis en Kethelplein

04-09-2020 Nieuws Redactie/Vlaardingen24


SCHIEDAM - In opdracht van Rijkswaterstaat voert bouwcombinatie Baak van vrijdag 11 september tien uur 's avonds en uiterlijk maandag 14 september vijf uur 's ochtends, werkzaamheden uit op de A20. Dat gebeurt op het weggedeelte tussen Maassluis en Schiedam, in oostelijke richting.

Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer tien tot dertig minuten extra reistijd. De A20 is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen toerit 7 Maassluis en knooppunt Kethelplein. Ook alle tussenliggende af- en toeritten zijn afgesloten.

In tegengestelde richting (richting Hoek van Holland) is de linker rijstrook afgesloten en geldt een maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur. Verkeer kan via de andere rijstro(o)k(en) langs de werkzaamheden rijden. Tijdens de nachten is de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van het Kethelplein afgesloten. Van zaterdag op zondag is dit tussen tien en acht, zondag op maandag van tien tot vijf. 

Verkeer uit Vlaardingen wordt geleid naar A20 oprit 10 Schiedam-Noord en A4 oprit 16 Vlaardingen-Oost. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Tijdens de afsluiting wordt grootschalig onderhoud aan onder andere de verlichting en de waterafvoer uitgevoerd. Ook worden verschillende voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen (onderdeel van de nieuwe Blankenburgverbinding). Om ruimte te maken voor de verbreding worden in dit weekend ook diverse bomen weggehaald bij toe- en afrit 8 en 9.Gerelateerd