A20 Maassluis - Vlaardingen-West afgesloten in het weekend

30-03-2022 Nieuws Redactie

De omleidingsroutes tijdens de werkzaamheden; foto: Rijkswaterstaat


REGIO - Voor grootschalige werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding gaat de snelweg A20 komend weekend dicht tussen Maassluis en Vlaardingen-West (Marathonweg).

Tussen vrijdagavond 1 april 22.00 uur en maandagochtend 4 april 05.00 uur is de A20 in beide richtingen dicht. De opritten in Maassluis en Vlaardingen gaan vrijdagavond vanaf 21.00 uur dicht. In de nacht is de rijbaan richting Rotterdam ook afgesloten tussen Vlaardingen-West en het Kethelplein.

Weggebruikers wordt aangeraden om de omleidingsroute via de N223 en A4 te volgen. Bij de vorige afsluiting van de A20 was het extreem druk op de lokale wegen tussen Maassluis en Vlaardingen.

In het weekend wordt dag en nacht gewerkt. Werkzaamheden als frezen, asfalteren, het plaatsen van de vangrail en het verwijderen en plaatsen van portalen, zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Voor het werk aan een wateronderdoorgang worden damwanden aangebracht, dit gebeurt op zaterdag en zondag overdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Mogelijk is ook de verlichting van de bouwplaats te zien in de omgeving. Dit is het tweede van in totaal veertien weekenden met afsluitingen in 2022.