A20 deels afgesloten voor Blankenburgwerk

29-11-2019 Nieuws Redactie/Maassluis24

Foto: Google maps

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Bouwconsortium Baak werkt op maandag 2 en dinsdag 3 december in de avond en de nacht naast de A20 richting Hoek van Holland aan de bouw van de Blankenburgverbinding. Daardoor zal een deel van de snelweg zijn afgesloten.

Voor de aanleg van het nieuwe knooppunt Vlaardingen moeten de Broekpolderweg en de naastgelegen watergang een stuk naar het noorden worden verlegd. Begin 2020 starten hiervoor de voorbereidende werkzaamheden. Omdat deze werkzaamheden dicht bij de A20 worden uitgevoerd, maakt Baak voor de veiligheid van weggebruikers en bouwers een vangrail tussen de weg en het werkterrein.

Om de vangrail veilig te kunnen plaatsen, is op 2 en 3 december tussen negen uur 's avonds en vijf uur in de morgen de rechterrijstrook op de A20 richting Hoek van Holland en verzorgingsplaats Rijskade afgesloten voor het verkeer. Als het werk uitloopt, wordt ook in de avond en nacht van woensdag gewerkt.

Vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding sluit vanaf morgen het Total-tankstation langs de A20 richting Rotterdam (verzorgingsplaats Aalkeet) definitief. De parkeerplaats blijft nog in gebruik tot 5 april 2020. De ruimte van de verzorgingsplaats is nodig voor de aanleg van knooppunt Vlaardingen, de aansluiting van de A20 op de Blankenburgverbinding. Kijk voor meer informatie op I: www.blankenburgverbinding.nl.


Gerelateerd