'Schiedamse' moordverdachte aangehouden

15-09-2018 Nieuws Redactie


OSSENDRECHT - Voor de moord op Ulas Iskar (37) in Ossendrecht is afgelopen week een 23-jarige man aangehouden. Hij is van Bulgaarse afkomst en woont in Schiedam.

De rechter-commissaris in Breda heeft gisteren bepaald dat de man langer in de cel blijft, zo meldt BN De Stem.
 
Iskar werd in de nacht van 15 of 16 februari doodgeschoten in een woning met wietplantage aan de Burgemeester van Gilshof in Ossendrecht. Welke rol de nieuwe verdachte zou hebben gespeeld bij het misdrijf, is niet duidelijk. Politie en advocaat zeggen er inhoudelijk niets over omdat de man in beperkingen vast zit. Het Openbaar Ministerie vertelt vermoedelijk eind deze maand meer over de verdenking als er weer een tussentijdse rechtszitting is in de moordzaak.

Voor de moord op Iskar heeft justitie nu vier verdachten van Bulgaarse komaf in beeld en een man uit Nijmegen. De recherche had ook twee neven van deze verdachte op het oog, maar zij zijn later zelf doodgeschoten bij een drugsruzie in Nijmegen. Ook een vrouw uit Bergen op Zoom is kort aangehouden geweest als verdachte.

Justitie denkt dat de groep van zo'n acht verdachten de wiet wilden stelen in de woning. Het slachtoffer was daar mogelijk aanwezig om de plantage te beveiligen. Hij werd met drie kogels doodgeschoten. Bij en in de woning is onder meer dna van verdachten aangetroffen.