'SBM Offshore wint aanbesteding FPSO'

27-03-2019 Nieuws Redactie


AMSTERDAM - SBM Offhore heeft de aanbesteding voor de Mero-2 FPSO gewonnen. Dat stelt een beursanalist van ING Bank vandaag; hij baseert zich daarbij op de website Upstream Online.

De dienstverlener aan de olie-industrie, met een hoofdkantoor in Amsterdam maar een belangrijke vestiging in Schiedam, krijgt naar verluidt dagelijks iets minder dan 700.000 dollar per dag betaald voor de inzet van het 'floating production, storage en offloading'platform. De analist, Quirijn Mulder, noemt dat een lage prijs voor een productieplatform met een waarde van 1,2 miljard dollar. Het platform kan dagelijks 180.000 vaten olie oppompen en twaalf miljoen kubieke meter gas samenpersen.

Mulder verwacht de komende maanden meer nieuws over de opdracht, als de onderhandelingen tot een contract hebben geleid. Het beursgenoteerde SBM Offshore heeft de deal zelf nog niet bevestigd. SBM Offshore dingt momenteel mee naar meer FPSO-opdrachten.

In de beurskoers komt vooralsnog geen enthousiasme over het winnen van de aanbesteding tot uiting; die staat licht lager.


Gerelateerd