Zes Gorzen-winkeliers bundelen krachten in Zuid Bezorgd

07-10-2015 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Zes winkels, versspeciaalzaken in de Groenelaan, bundelen de krachten in een bezorgdienst aan huis: 'Zuid Bezorgd.nl'. De eerste bestellingen zijn al uitgeleverd.

Fleurence Bloemsierkunst, het Groente & Fruit Paradijs, Luc van der Maaten Paardenslager, Slagerij Jaap Kok, Vishandel Gundlach en Van Kooren - Brood & Delicatessen willen met hun initiatief hun klanten het gemak van 'internetwinkelen' bieden, gecombineerd met de vertrouwdheid van hun vaste winkel.

Aan bezorgkosten rekenen de zes vijf euro per boodschappenlijstje. “Dat kunnen dus de boodschappen van zes winkels zijn”, zegt Ronald Koorengevel van Van Kooren, brood & delicatessen op de hoek Groenelaan/Leliestraat. Hij verzorgt de verwerking van de bestellingen. Die kunnen worden ingegeven per winkel. De zes hebben daartoe hun volledige assortiment - bijna duizend verschillende artikelen - online gezet. Voor een bestelling bij Zuid Bezorgd geldt een minimum bestelling van 25 euro, bij de zes winkels samen. Afrekenen gebeurt via het internetbetaalsysteem Ideal.

“Wie voor drie uur 's middags bestelt, krijgt de boodschappen de volgende dag thuisbezorgd.” 's Avonds, want dat heeft volgens Van Kooren de voorkeur van de meeste afnemers. “Op verzoek kunnen we ook voor afleveren op de dag wel iets regelen.” De mensen van het Groente & Fruit Paradijs verzorgden de afleveringen. Zuid Bezorgd levert in heel Schiedam en Vlaardingen. De winkeliers rekenen erop met hun bezorgdienst het gebied waarin zij hun klanten vinden, aanzienlijk te verruimen.


Gerelateerd