Categorieën

Service

Warenmarkt naar Broersveld

Warenmarkt naar Broersveld
Nieuws

Warenmarkt naar Broersveld

  • Redactie
  • 20-01-2016
  • Nieuws
Warenmarkt naar Broersveld

SCHIEDAM - De Schiedamse 'warenmarkt' gaat definitief naar de Broersveld. Burgemeester en wethouders besloten hier gisteren toe. Gebruik van het Stadserf voor andere evenementen en het creëren van een aaneengesloten markt, zijn de belangrijkste redenen voor die keus.

Schiedammers en anderen hebben de afgelopen weken al kunnen wennen aan de nieuwe inrichting van de markt; vanwege het evenement Winterland was de warenverkoop al verbannen van het Stadserf. Ook is de opstelling in de Lange Kerkstraat veranderd - deze blijft zoals die de afgelopen weken werd ingericht.

"De oversteek van de Broersvest wordt, zeker op natte dagen, toch gezien als minder gelukkig", legt wethouder Alexander van Steenderen uit over de stap. Volgens hem is nu gekozen voor een 'toekomstbestendige' opstelling op het Land van Belofte, in de Lange Kerkstraat en in de Broersveld; bij evenementen op het Stadserf hoeft er weer niet veranderd te worden en de Broersveld is recent al ingericht op de komst van de markt. Op afzienbare termijn zijn dus geen verdere aanpassingen nodig die de inrichting weer overhoop zouden gooien.

Op de Broersveld wordt gekozen voor een soort 'om-en-om' opstelling, met dan weer een kraam links, dan weer rechts. Dit zorgt voor blijvende zichtbaarheid en bereikbaarheid van de winkels van de Broersveld.