Vroeg op voor Pioneering Spirit

03-08-2016 Nieuws Redactie

Pioneering Spirit in Prinses Alexiahaven; foto Dick Selleraad

ROTTERDAM - Omgebouwd, naamsveranderd, uitgebreid. De Pieter Schelte werd de Pioneering Spirit - maar het blijft hoe dan ook het grootste schip ter wereld. Zaterdag gaat het op reis over de wereldzeeën.

Eigenaar Allseas gaat de Pioneering Spirit inzetten voor de allerzwaartste hijsklussen die er te bedenken zijn. De eerste proeve van bekwaamheid wordt het optillen van het platform Yme, van dertienduizend ton, in opdracht van SBM Offshore en Repsol.

Het vertrek van het schip - 382 meter lang en 124 meter breed - kan gevolgd worden door geïnteresseerden. En dat blijken er veel te zijn, want de afgelopen anderhalf jaar dat het schip in de Prinses Alexiahaven werd omgebouwd, maakten ruim 55.000 mensen een rondvaart rond het schip vanuit het informatiecentrum Futureland op de Maasvlakte.

Zaterdagochtend vertrekt de Pioneering Spirit om half zes, in de ochtend. Wie er dus niet tegenop ziet om vroeg de wekker te zetten, kan dan mee met de Futureland Ferry om de Pioneering Spirit uitgeleide te doen. Wie mee wil moet reserveren op futureland.nl. De kosten zijn € 15,- per persoon, inclusief ontvangst met koffie & thee en croissantje. Deelnemers moeten uiterlijk om vijf uur aanwezig zijn op het schip aan de steiger bij Futurel, Europaweg 902, op de Maasvlakte (havennummer 8360).


Gerelateerd