Vlaardinger opgepakt achter Schiedam Centrum

13-09-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Een 41-jarige man uit Vlaardingen is zaterdag in Schiedam opgepakt voor een inbraak in een groentewinkel in augustus. Dat gebeurde aan de Dr. Wiardi Beckmansingel. De man werd herkend aan de hand van camerabeelden. Hij mag zich bij de rechter melden.

Dinsdagochtend 16 augustus belde de eigenaar van een groentewinkel aan de Dr. Wiardi Beckmansingel in Vlaardingen de politie. Inbrekers waren die nacht bezig geweest en hadden de ruit van de voordeur ingeslagen met een stoeptegel. De gehele winkel was doorzocht.

De politie startte een onderzoek en sprak met buurtbewoners. Ook bekeek de recherche camerabeelden waar de daders op bleken te staan. De mannen werden herkend door agenten, maar hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. Daarom stonden ze de afgelopen weken gesignaleerd. Tot afgelopen zaterdag.

Toen zagen agenten rond middernacht één van de verdachten lopen aan de achterzijde van station Schiedam Centrum. De 41-jarige Vlaardinger werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na diverse verhoren kreeg hij een dagvaarding mee. Hij moet zich op 8 december verantwoorden bij de rechter. De zoektocht naar de tweede dader gaat verder.


Gerelateerd