Ventura gaat bellen voor Vriendenloterij

29-04-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Leden van handbalvereniging Ventura gaan vrienden en bekenden oproepen mee te doen aan de Vriendenloterij. Dit om geld in te zamelen voor de clubkas.

Ventura doet mee aan de zogenaamde Vriendenloterij Belmaanden, een landelijk initiatief waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban. Die belmaanden lopen al enige tijd.

Het mes snijdt aan twee kanten: op 9 mei gaan de leden van Ventura andere clubleden en hun aanhang bellen met de oproep mee te spelen met de Vriendenloterij. De loterij profiteert daarbij van het werk en het netwerk van de handballers; de helft van de prijs van de verkochte loten houdt de loterij zelf, de andere helft gaat naar de clubkas. Als vijftig deelnemers bijvoorbeeld met één lot van 13,25 euro een heel jaar meespelen, dan levert dit de clubkas 4.612,50 euro op.

De Vriendenloterij keert tijdens de belmaanden per kalendermaand bovendien extra geldbedragen uit aan de zeven clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de Vriendenloterij Belmaanden.


Gerelateerd