Trigion niet langer grootste beveiliger

04-09-2018 Nieuws Redactie

Foto: Trigion


SCHIEDAM - Trigion is niet langer de grootste beveiliger van Nederland.

Volgens een ranglijst, opgesteld door het vaksite Security Management, zakt Trigion naar positie nummer twee als de omzetten van beveiligingsbedrijven worden vergeleken. Het bedrijf, onderdeel van Facilicom, boekte in 2017 een omzet van 363,8 miljoen euro. Dat is 35,6 miljoen minder dan een jaar eerder.

Belangrijkste verklaring voor deze forse omzetdaling is volgens de site het werk dat Trigion doet voor het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dat had vorig jaar aanzienlijk minder werk te verrichten. Het werk voor COA valt bij Trigion onder het bedrijfsonderdeel Manbewaking, dat 236,8 miljoen euro aan werk verrichtte. Andere onderdelen, zoals Services (+ 6,6 miljoen euro), Meldkamer (+ 1,1 miljoen euro), Techniek (+ 2 miljoen euro) en Overige (+ 1,7 miljoen euro) groeiden wel. Overigens was het werk voor COA er ook verantwoordelijk voor dat Trigion in 2016 - toen er een grotere instroom van asielzoekers in Nederland was - de grootste beveiliger van het land werd.

G4S is het Schiedamse bedrijf nu voorbij op de ranglijst. Dat bedrijf zette vorig jaar 385,4 miljoen euro om. Nummer drie Securitas kwam uit op een omzet van 332 miljoen.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date