Trainen met stropdas om

25-03-2016 Nieuws Redactie

Pronk (l) en Van der Wende

ROTTERDAM / SCHIEDAM - Mannen in pak met stropdas die tussen het zakendoen door hun oefeningen doen. Maar ook dames – soms in mantelpak - die één keer per week in twintig minuten een efficiënte en effectieve training volgen. Amerikaans, iets voor Manhattan, naar het Hollandse doe-maar-gewoonidee. Maar in de Spaanse Polder is het een dagelijks meermalig terugkerend verschijnsel.

"Ik doe het in de lunchtijd, ideaal’’, zegt advocaat Gerard van der Wende. Hij heeft het over zijn bezoeken aan de Fit20-studio in de Spaanse Polder. In de Vlasfabriek, aan de Schie, achter de Sligro, net in Rotterdam, vallen mannen en vrouwen in (mantel)pak niet op. "Het is hier een komen en gaan van ondernemers’’, zegt Fit20-studio-eigenaar Bas Pronk. "Uit de Spaanse Polder, bedrijventerrein Noord-West, Airport, Schiedam, Vlaardingen: er zitten ontelbaar veel bedrijven in de nabije omgeving en vanuit elk van die bedrijven ben je in tien minuten bij deze Fit20-studio." Twintig minuten onder deskundige begeleiding trainen, op afspraak, tussen het werk door, en hop, weer aan de slag. "Je kunt hier dus terecht in je normale kleding", aldus Pronk. Zijn studio bestaat zes maanden en 'groeit met de snelheid van een raket'.

De werkwijze bij Fit20 leunt op een wetenschappelijke en medische onderbouwing. "Met bewezen fitheids- en gezondheidsvoordelen", stelt Pronk. "Omdat het zo intensief is, heeft het ’t meeste nut als je het één keer per week doet. Beoefenaars merken snel resultaten."

Fit20-boefenaar Gerard van der Wende kan het beamen. Tijdgebrek is volgens hem niet langer een excuus. "Twintig minuten is er altijd te vinden in een drukke werkweek. Ik ga hier met een goede relatie/vriend naar toe, we trainen als duo en soms lunchen we erna bij Schmidt Zeevis. Ik merk resultaat en voel me aanmerkelijk fitter en krachtiger."Gerelateerd